keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Baarivetoja - edelleen.


Aiemmin käynnistetty Baarivetoja -kisaan on osallistuttu kohtuudella. Päätimme Jore Sohlmanin kanssa, että kisa-aikaa kannattanee kuitenkin venyttää kesän yli, elokuun loppuun. Joten lue ohjeet tuosta muutamaa kirjoitusta alempaa ja lähetä ehdotuksesi baarivetokisaan minulle osoitteeseen taikuri@marttisiren.fi

Esimerkkinä baarivedosta laitan tähän mukana kuvan klassisesta tulitikkutempusta. Tulitikuista on tehty viisi neliötä. Sinun tehtäväsi on kahta tikkua siirtämällä saada aikaan neljä neliötä. Yhtään tikkua ei poisteta, katkaista tai tehdä muutakaan vilunkia. Kaikki tikut ovat edelleen osana kuviota. Ja kaikki neljä neliötä ovat saman kokoisia kuin kuvan viisi neliötä ovat.

Ja hei! Tämä ei siis ole SE baarivetokisa vaan esimerkki Baarivedosta! Tuon tulitikkutempun vastauksia ei kannata minulle lähettää, minä tiedän jo sen vastauksen.

1 kommentti:

  1. Aargh, meni liian pitkään ratkaisun keksimisessä, mutta tajusin lopulta.

    Mulla on pari baarivetoa mielessä, mutten jaksa meilata, koska niiden selittäminen on liian vaivalloista. Pitäisi olla ammattikirjoittaja, jotta jaksaisi. Satutko tietämään ketään?

    Teetän baarivedot sulla vaikka keskiaikamarkkinoilla, jos voin osallistua kisaan sillä tavoin.

    VastaaPoista